FI / ENG

Veto kiukaan tarina

Saunomista harrastanut ja taloyhtiöitä lämmitysasioissa neuvonut kauppaneuvos Arvo Oksanen huomasi, että puukiukaissa voitaisiin soveltaa samaa tekniikkaa kuin lämmityskattiloissa. Kaikki palamisesta syntynyt lämpö saataisiin talteen tehokkaammin jälkipolttimen ansiosta. Hän kehitti kiukaan, jossa oli sekä jälkipoltin että ilmankostutin. Myöhemmin puukiukaan rinnalle kehitettiin sähkökiuas.

Veto-kiuas - Tarinamme - vanha puulämmitteinen kiuasPuulämmitteisen VETO kiukaan tarina. Elettiin 1940-luvun loppua. Helsinkiläisellä Arvo Oksasella oli oma pieni yritys vakituisen työn ohessa, kommandiittiyhtiö Lämmitysneuvonta. Iltaisin hän kävi neuvomassa taloyhtiöitä, kuinka kaikki lämpö saataisiin talteen taloyhtiön isoista lämmityskattiloista. Tänä päivänäkin tärkeä aihe, palamistekniikka, kiinnosti häntä. Arvo Oksasella oli ajatus, että kaikki palamisesta saatu lämpö täytyi saada talteen tehokkaammin. Siihen aikaan lämmityskattiloissa oli jälkipolttimet, joiden avulla lämmitystä tehostettiin. Arvo Oksanen sai ajatuksen, että samaa tekniikkaa voitaisiin soveltaa myös puukiukaissa. VETO puukiukaaseen suunniteltiin markkinoiden ensimmäinen jälkipoltin.

Vielä 1940-luvulla kiukaat olivat pääasiassa kertalämmitteisiä. Saunaa lämmitettiin kylpykuntoon pidemmän aikaa. VETO kiuas suunniteltiin alusta saakka jatkuvalämmitteiseksi, jotta saunominen olisi sujuvampaa.

Ensimmäisten VETO puukiukaiden prototyypit testattiin 40-luvun puolella. Puukiukaita alettiin valmistuttamaan alihankkijoilla 1950-luvun alussa Muko Oy:n toiminnan alkaessa. Tähän päivään saakka ne ovat olleet Arvo Oksasen perustaman Muko Oy:n tuotannossa.

Tuotekehittelyä VETO puukiukaaseen on tehty vuosikymmenien aikana jonkin verran, vaikka itse kiuas on rakenteeltaan pysynyt samana. VETO puukiukaisiin tuli mm. markkinoiden ensimmäinen lasiluukku. Se oli ihan uutta, ja ensi alkuun vaihtoehtoinen vanhan umpiluukun kanssa. Nykyään VETO puukiukaissa on vakiona lasiluukku ja siitä on tullut markkinoiden pääasiallinen luukkumalli.

Ilmankostutin oli kolmas VETO puukiukaan merkittävä keksintö. Kiuaspiirroksissa jälkipoltin sijaitsi kiukaan takaosassa, jolloin sen päälle jäi tyhjänpäiväinen kansi. Arvo Oksanen keksi sijoittaa kannen paikalle matalan altaan, johon saunoja pystyi kaatamaan vettä. Tämä oli lisäksi yksi kiukaan kuumimmista kohdista, koska savukaasut kiersivät kiukaan yläosassa altaan alapuolella, jolloin altaan vesi kiehuu nopeasti. Keksintö oli merkittävä, koska vettä lisäämällä löylyistä saatiin kosteammat, mikä sopi monien saunojien makuun. Toisaalta altaaseen ei tarvinnut lisätä vettä, jos sattui pitämään kuivemmista löylyistä.

 

Veto-kiuas - Tarinamme - vanha puukiuasesite

Nämä keksinnöt, jälkipoltin sekä ilmankostutin, olivat uusia ja merkittäviä. VETO puukiuas kiinnosti laajalti ja keräsi huomiota messuilla ja sauna-alalla kansainvälisestikin. Se palkittiin useilla mitaleilla, mm. Vermeil Keksijäin-näyttelyssä Brysselissä. Mainittakoon vielä, että vuonna 2003 VETO puukiuas osallistui Tekniikan Maailman puukiuasvertailuun (10B – 03), ja se sai testin parhaan yleisarvosanan ja parhaan arvosanan seuraavissa ominaisuuksissa: käyttöönotto, lämpötilan tasaisuus, löylynantokyky ja puunkulutus.

VETO kiukaita on toimitettu vuosikymmenien aikana moniin suomalaisiin ja ulkomaisiin saunoihin. Kiukaita on tilattu myös julkisiin saunoihin, tilaus-saunoihin, merkkihenkilöille, valtionpäämiehille, valtioneuvoston jäsenille, hotelleihin ja kylpylöihin.

Edellisen kerran kiukaiden markkinointiin panostettiin paljon 1950-80 -luvuilla ja VETO olikin tuolloin tunnettu kiuasmerkki, joka löytyi monista kodeista ja kesäasunnoista. Nyt viestintään ja markkinointiin on alettu panostaa uudestaan. 

VETO puukiukaalla on tyytyväisiä uusia ja uskollisia vanhoja asiakkaita. Jotkut heistä ovat ostaneet edellisen VETO kiukaan 30-50 vuotta sitten, käyttäneet sitä aktiivisesti, ja tulevat vasta nyt vaihtamaan kiuasta uuteen. He hakevat itselleen uudestaan saman kiukaan, koska tietävät jo, että VETO kiuas kestää isältä pojanpojalle.

 

 

Veto-kiuas - Tarinamme - vanha sähkökiuas

Sähkölämmitteisen VETO kiukaan tarina. Sähkölämmitteisen kiukaan suunnittelu aloitettiin Muko Oy:ssä 60-luvulla ja Veto Elektro -sähkökiuas tuli jatkuvaan tuotantoon vuonna 1966. Sähkökiukaan uudenlaisen rakenteen ja muodon lisäksi, Arvo Oksasen vision ydin oli sähkökiukaan sisäänrakennettu ilmankostutin. Se oli keksintönä ainoa laatuaan ja kosteiden löylyjen eriomaisuus vakuutti kuluttajat. Arvo Oksanen sai tuotteisiinsa liittyviin keksintöihin perustuvia patentteja Suomessa ja ulkomailla.

Ilmankostutin oli ratkaisu sähkösaunoja vaivaavaan ongelmaan: nimittäin sähkökiukaiden löylyt koettiin kuiviksi, johtuen siitä, että ihmiset olivat tottuneet aiemmin kylpemään puulämmitteisissä saunoissa, joissa löylytila oli usein samassa huoneessa pesutilan kanssa. Tällöin saunan ilma oli ollut kosteampi. Nyt kun sähkökiukaita asennettiin ympärivuotisiin asuntoihin ja erilliset löylyhuoneet yleistyivät Suomessa, ihmiset kokivat löylyt kuivemmiksi kuin ennen. Arvo Oksasen keksimä ilmankostutin teki saunan ilmasta kosteamman, ja kosteammissa löylyissä oli miellyttävämpää saunoa.

60-luvulla perhesaunoihin tarkoitetut sähkökiukaat olivat pääasiassa laatikkomaisia ja seinään kiinnitettäviä. Arvo Oksanen haki VETO sähkökiukaaseen alusta alkaen täysin erilaista muotoilua kuin markkinoilla olevilla kiukailla oli. Sähkökiuas suunniteltiin muodoltaan pyöreäksi ja se seisoi omilla jaloillaan lattialla; kiukaan muoto miellytti silmää ja se vei pienen tilan löylyhuoneesta. Lisäksi VETO sähkökiuas toimi pienellä kivimäärällä, mikä teki siitä energiaa säästävän kiukaan kotitalouksiin.

 

 

 

Veto-kiuas - Tarinamme - vanha sähkökiuasesiteVETO sähkökiukaiden vienti alkoi vetämään 60-luvun loppupuolella. Vientiin kiukaita meni niin hyvin, että markkinointipanostukset keskitettiin ulkomaille ja hyvien yhteistyökuvioiden ylläpitoon. Muko Oy:llä oli aikaisempaa kokemusta viennistä maatalouskoneiden osalta, joten myyntityö sujui hyvin. Mm. Saksaan sähkökiukaita toimitettiin paljon ja vienti ulkomaille jatkuu edelleen.

VETO sähkökiukaan rakenne perustuu tehokkaaseen ilmankiertoon. Ilma pääsee kiertämään vapaasti alhaalta ylös. Kiuas ei ole umpinainen vaan rakenteeltaan auki, jolloin kylmä ilma pääsee nousemaan alhaalta kiukaan läpi kattoon, eikä ilmankiertoa ole tukittu kivillä. Avonainen, tehokas läpivirtaus, on ollut avainsana VETO sähkökiukaan toimivuudelle.

Tullessaan markkinoille, VETO sähkökiuas oli ainoa ruostumattomasta teräksestä valmistettu sähkökiuas. Materiaaleista ja laadusta ei ole tänä päivänäkään tingitty, vaan kiuas valmistetaan edelleen kokonaan ruostumattomasta teräksestä täysin kotimaisin voimin.

Mainittakoon myös, että VETO sähkökiuas on osallistunut vuosikymmenien aikana moniin sähkökiuasvertailuihin. Tekniikan Maailman sähkökiuastestissä (TM 12/1982) se sai testin parhaan arvosanan, viisi tähteä, mm. erityisen rakenteensa, lämpiämisnopeutensa ja saunan tasaisen lämmön ansiosta. Vuonna 2000 tehdyssä vertailussa (TM 1/2000) VETO sähkökiuasta kehuttiin rakenteensa ansiosta varmaksi ja nopeaksi kiukaaksi. Seuraavana vuonna VETO sähkökiuas valittiin kiuasvertailun (TM 1/2001) kahden parhaan joukkoon ja se sai kehuja mm. löylynantokykynsä ja laadukkaan rakenteensa vuoksi. Arvio alkoi sanoilla: ”Veto Elektro on monien mielestä sähkökiukaiden ”rolls-royce”. Sen korkealuokkainen rakenne on pysynyt muuttumattomana vuosikymmeniä ja suorituskyky vähintäänkin ”riittävä”.”

 

Veto-kiuas - Tarinamme - vanha minisaunaesiteMinisaunan tarina. 1980-luvulla Arvo Oksanen sai ajatuksen, että saunoja pitäisi voida rakentaa edullisemmin pienempiin asuntoihin, jotta kaikki voisivat saunoa. Hän kehitti täysin uuden tuotteen: markkinoiden ensimmäisen minisaunan.

Mukon minisauna mahtui kylpyhuoneeseen 1m x 1m tilaan. Se oli kokonaan valmispaketti, joka ei tarvinnut erillistä rakennuslupaa. Saunassa oleva pieni kiuas oli 2,1 kw valovirta-kiuas, joka sai virtansa tavallisesta 10 ampeerin maadoitetusta pistorasiasta.

Minisaunaa kaavailtiin aluksi Amerikan markkinoille, jonne pääsy olisi ollut lottovoitto. Sitä ennen minisauna joutui kuitenkin hyvin tarkkoihin amerikkalaisiin tuotetesteihin ja se todettiin heidän mittapuunsa mukaan ”vaaralliseksi”. Ulkomailla saunoihin liittyi vielä paljon ennakkoluuloja, saunoja ei tunnettu, eikä kulttuuriin kuulunut saunominen, joten amerikkalaiset viranomaiset eivät antaneet minisaunalle myyntilupaa.

Muko Oy:n minisaunoja myytiin Suomessa parin vuosikymmenen ajan, jonka aikana useita kilpailevia minisaunoja ilmestyi markkinoille. Nykyään erilaiset minisaunat ovat osa saunavalmistajien tuotevalikoimaa.

Muko Oy

Arvo Oksasen vuonna 1952 perustaman Muko Oy:n toimialaa on ollut vuosikymmenten aikana maataloustyökoneiden valmistus, maataloustyökoneiden ja -osien sekä puutarhalaitteiden maahantuonti sekä VETO merkkisten saunan kiukaiden valmistus.

Veto-kiuas - Muko Oy - Arvo Oksanen - omakuvaMuko Oy on vuonna 1952 perustettu helsinkiläinen perheyritys, jonka perustaja oli kauppaneuvos Arvo Oksanen (1908-1992). Arvo Oksasen ensimmäinen yritys oli 1940-luvulla perustettu Lämmitysneuvonta Ky, joka neuvoi taloyhtiöitä lämmitysasioissa. Ensimmäinen toimisto sijaitsi Ruusulankadulla. Vuonna 1952 perustettiin Muokkauskone Oy, ja pian sen jälkeen kaikki yritykset yhdistettiin Muko Oy –nimen alle, joka oli lyhennelmä Muokkauskone Oy:n nimestä. Toiminnan pian laajentuessa Muko Oy rakennutti isommat toimitilat Helsingin Konalaan.

Ensimmäisten vuosikymmenten ajan Muko Oy:n päätoimialaa oli maataloustyökoneiden valmistus. 50-luvun alun Suomessa oli huutava pula kotimaisista maataloustyökoneista. Samoihin aikoihin olivat sotakorvaustoimitukset päättymässä, joten metalliteollisuudella oli ylimääräistä tuotantokapasiteettia. Näin syntyi ajatus valmistaa maatalouskoneita kotimaisin voimin teettämällä osat usealla eri alihankkijalla ja kokoamalla koneet lopullisesti yhdessä paikassa.

Alihankkijaperiaatteelle perustuvan valmistustavan käyttäjänä ja kehittäjänä Arvo Oksanen oli ensimmäisiä Suomessa. Alihankinta oli vielä toimintatapana uusi, ja Arvo Oksasen saikin usein kuulla ihmettelyjä siitä ”miten voitte toimia kun teillä ei ole omaa tehdasta”. Amerikassa alihankkijaperusteinen valmistus oli jo tuttua, mutta Suomeen se rantautui vasta myöhemmin. Siihen aikaan Suomessa oli tapana valmistaa omat tuotteet itse, kukin omissa tehtaissaan.

 

 

Veto-kiuas - Tarinamme - Muko Oy - Urho KekkonenMuko Oy valmisti maataloustyökoneita, kuten kultivaattoreita, lapiorullaäkeitä, niittokoneita ja perunannostokoneita. Arvo Oksanen kehitteli olemassa olevista maataloustyökoneista uudenlaisia käytännöllisempi muunnoksia, haki näille patentteja ja alkoi valmistaa tehokkaampia työkoneita maatilojen tarpeisiin. Mm. näiden uudentyyppisten maataloustyökoneiden avulla suomalaisten maatilojen työt helpottuivat ja nopeutuivat huomattavasti 1950-1980 -luvuilla.

Muko Oy:ssä oltiin aina kiinnostuneita siitä, mitä maailmalla tapahtui. Saksalaisen Walterscheidin voimansiirtoakselit löydettiin messuilta Saksasta, ja niiden maahantuonti aloitettiin yksinoikeudella vuonna 1955. Markkinoilla ei ollut alussa vastaavia tuotteita.

 

 

Veto-kiuas - Muko Oy - Arvo Oksanen - palkittu Veto-kiuasMuita Muko Oy:n valikoimissa olleita tuotteita on ollut mm. Walterscheidin hydrauliikkaputkiliittimet, amerikkalaisen Bolensin puutarhakoneet, italialaisen ADR:n napa-akselit ja Rasspen maatalouskonekomponentit.

VETO saunan kiukaita on valmistettu Muko Oy:ssä 1950-luvun alusta saakka. Puulämmitteisen VETO kiukaan prototyyppi suunniteltiin jo vuonna 1949 ja sen tuotanto aloitettiin vuonna 1952. Sähkölämmitteisen VETO kiukaan suunnittelu aloitettiin 1960-luvun alussa ja tähän päivään saakka jatkunut tuotanto vuonna 1966. Sähkölämmitteinen kiuas oli looginen jatke puukiukaiden rinnalle. Tärkeää oli kuitenkin se, että sekä puu- että sähkökiukaissa oli omaa tuotekategoriaa mullistavia keksintöjä: Arvo Oksanen kehitteli puukiukaaseen jälkipolttimen sekä ilmankostuttimen, ja sähkökiukaisiin ilmankostuttimen sekä ainutlaatuisen rakenteen. Kaikki VETO kiukaat on aina valmistettu Suomessa.

Uransa aikana Kauppaneuvos Oksaselle myönnettiin kymmenittäin erilaisia kunniakirjoja ja diplomeja lukuisista keksijäinmessuille ilmoitetuista innovaatioista, sekä maatalouskoneisiin liittyvistä keksinnöistä että saunan kiukaisiin liittyvistä keksinnöistä. Hänet valittiin mm. Belgian keksijäin ritarikunnan ritariupseeriksi. Suomalaisia ja ulkomaisia patentteja Oksaselle myönnettiin eri keksinnöistä kymmenkunta.

SUOMALAINEN KIUAS

VETO kiukaita on valmistettu Suomessa jo 69 vuoden ajan ammattitaidolla ja vahvalla osaamisella. VETO kiukaan ainutlaatuiset innovaatiot ja kotimainen laatutyö takaavat erinomaiset löylyt saunaan kuin saunaan.

Veto-kiuas - Tarinamme - Suomalainen kiuasVETO kiukaat syntyivät aidosta kiinnostuksesta suomalaiseen saunaan ja uusiin innovaatioihin. Visiona oli rakentaa paras kiuas parhaista materiaaleista; kiuas, joka vastaisi vaativammankin saunojan tarpeita. Uskallamme väittää, että olemme onnistuneet siinä.

Kokonaisvaltaiseen, hyvään saunomiskokemukseen ja laadukkaisiin löylyihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita laadukkaasta saunomisesta tietävät, että kiuas on avainasemassa hyvässä saunomiskokemuksessa. ”Oliko hyvät löylyt?” on kysymys, jota kuulee kysyttävän usein. Saunomisen laatu paranee huomattavasti, kun saunaa remontoitaessa kiinnitetään huomiota saunan hyvään ilmanvaihtoon, hygieniaan, materiaaleihin ja itse lämmön lähteeseen eli kiukaaseen.

Materiaalit, joista VETO kiukaat on valmistettu, on tarkasti valittu kestämään kuumuutta ja pitkäaikaisen käytön rasituksia. Vuosikymmenien ammattitaidolla ja kokemuksella valitut materiaalit ovat yksi niistä salaisuuksista, joiden ansiosta kiukaamme kestävät pitkään. Ei ole harvinaista, että asiakas tulee ostamaan uutta VETO kiuasta jopa 30-50 vuotta palvelleen VETO kiukaan tilalle. Moniko tuote yltää tänä päivänä samaan?

VETO sähkökiuas on valmistettu kokonaan ruostumattomasta teräksestä, mikä on ainoa kestävä materiaali lämpötilan vaihtelujen, veden ja sen epäpuhtauksien aiheuttamaa korroosiota vastaan. VETO sähkökiukaan kotimaiset vastukset ovat poikkeuksellisen vahvaa tekoa ja kestävät käyttöä erinomaisesti.

VETO puukiukaan materiaaleina käytetään parempilaatuisia ja osittain paksumpia materiaaleja kuin mitä puukiuasta varten oikeastaan tarvitsisi käyttää. Materiaalivalinnoilla pidennetään käyttöikää ja parannetaan kestävyyttä.

Puukiukaan työvaiheissa ei ole oiottu ja jokainen työvaihe tarkastetaan. Useat pienet yksityiskohdat, kuten pienet pellintaivutukset ja listat, eivät näy päällepäin, mutta viestivät laadusta. Kiukaan materiaalit on testattu ennen käyttöönottoa.

Olemme vakuuttuneita kotimaisen työprosessin kannattavuudesta. Työllistämme suomalaisia, tunnemme kiukaittemme tekijät, työprosessia on helppo valvoa ja muutoksiin on helpompi reagoida. Suomalainen osaaminen ja ammattitaito on tärkeä osa VETO kiukaiden ajatusmaailmaa.

Ympäristön asialla

Sekä puu- että sähkökiukaissa on ympäristöä ja energiaa säästäviä ominaisuuksia.

Veto-kiuas - Ympäristö - energiatehokas kiuas 2VETO puukiukaan korkea tulipesä ja erityinen jälkipoltin muodostavat ainutlaatuisen kaksoistulipesäjärjestelmän. Sen ansiosta säästetään puunkulutuksessa noin 30% ja sauna lämpiää kylpykuntoon jopa yhdellä pesällisellä alle puolessa tunnissa. VETO puukiukaissa on markkinoiden parhaimpia kokonaishyötysuhteita, yli 70% (VTT 2013).

Puiden polttamisesta syntyviä pienhiukkaspäästöjä saadaan pienennettyä puiden puhtaalla palamisella. Palamista edesauttaa myös se, että puut ovat kuivia ja ne sytytetään hyvin. VETO puukiukaassa on saatu pienennettyä hiukkaspäästöjä sekä puun kulutusta nimenomaan erityisen kaksoistulipesäjärjestelmän avulla. VETO1-puukiukaan hiilimonoksidipäästö oli tutkimuksissa 0,26% (VTT 2013), mikä on vertailussa hyvä arvo.

 

Veto-kiuas - Ympäristö - energiatehokas kiuasMitä korkeampi hormiin menevien savukaasujen lämpötila on, sitä enemmän lämpöä pääsee toisin sanoen harakoille. VETO1-puukiukaassa hormiin menevien savukaasujen lämpötila on 359, mikä on hyvä arvo. VETO puukiukaan erityisen rakenteen ansiosta savukaasut kiertävät pidemmän matkan kiukaan sisällä, jolloin lämpö ehtii varastoitumaan kiukaaseen ja sauna lämpiää tehokkaammin.

VETO puukiukaaseen voidaan yhdistää vesisäiliö, jolloin lämmin vesi saadaan samalla puunkulutuksella kun kiuas lämmitetään.

Sähkökiukaan energiankulutukseen vaikuttaa mm. saunojien määrä, saunomistottumukset kuten saunomistiheys ja kesto, saunomislämpötila, kiukaan kivien määrä, kiukaalle heitetyn veden määrä, saunan koko, eristys, ilmanvaihto ja pintamateriaalit. Yli puolet kiukaiden sähkönkulutuksesta menee normaalisti saunan esilämmitykseen ja alle puolet lämmön ylläpitoon. VETO sähkökiukaan rakenne on suunniteltu avoimeksi, jolloin sauna lämpenee nopeammin. Avoimen rakenteen ansiosta VETO sähkökiukaan kivipesään tarvitaan suhteellisen vähän kiviä (20kg/40kg). Kohtuullisen kivimäärän lämmittäminen kylpykuntoon vie vähemmän aikaa ja sähköä. Kohtuullisesta kivimäärästä huolimatta VETO sähkökiuas antaa pehmeän kosteat löylyt ainutlaatuisen ilmankostuttimensa ja tarkkaan harkitun rakenteensa ansiosta. Lue lisää sähkökiukaan energiansäästövinkkejä saunablogistamme

×

1. TOIMITUSEHDOT

YLEISTÄ

Verkkokaupan tuotteita myy Muko Oy (y-tunnus 1546309-1). Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

TILAAMINEN

Tuotteet tilataan pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta www.vetokiuas.fi ostoskorin kautta. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

TILAUSVAHVISTUS

Lähetämme sähköpostitse tilausvahvistuksen, josta näet viitenumeron, pankkitilinumeromme, laskun loppusumman ym tarpeelliset tiedot.

MAKSUTAVAT

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Oski, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna.

MAKSUPALVELUN TARJOAJA

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2

Lutakonaukio 7

40100 Jyväskylä

Puhelin: 0207 181830

VERKKOPANKIT

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

TOIMITUSAIKA

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikana kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta. Toimitusaika lähetyksille on noin 2-3 arkipäivää. Poikkeavista toimitusajoista ilmoitetaan heti tilauksen saatuamme.

TOIMITUSTAPA JA TOIMITUSKULUT

Posti ja Kaukokiito

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Voit katsoa toimituskulut valittuasi ostoskorin maksu- ja toimitustavan. Paketit toimitetaan perille asti antamaasi osoitteeseen arkipäivinä yleensä klo 11-16 välillä. Voit myös valita toimituksen esim. työpaikallesi mikäli et ole kotona päiväsaikaan.

VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. HUOM!! Ota yhteyttä ennen palautusta: myynti@muko.fi tai puhelimitse 0207 300630, niin saat palautusohjeet. Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

MUUTA

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Muko Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti. Muko Oy sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmannelle osapuolelle.

2. REKISTERISELOSTE

REKISTERINPITÄJÄ

Muko Oy, Hankasuontie 12, 00390 Helsinki, y-tunnus: 1546309-1

REKISTERISTÄ VASTAAVA HENKILÖ

Henri Salokangas puh. 040 5160076 (ark 9-16) sähköposti: henri.salokangas@muko.fi Rekisterin nimi Muko Oy:n asiakasrekisteri.

REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

Asiakasrekisteriä käytetään tilausten käsittelyyn, laskutukseen ja asiakkuuden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös asiakassuhteeseen liittyvää tiedottamista ja markkinointia varten. Sen avulla myös seurataan lähetyksiä ja voidaan jäljittää kadonneita paketteja. Käyttäjällä on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot, muuttaa niitä tai pyytää poistamaan tiedot rekisteristä. Asiakkaalla on oikeus pyytää tiedottamisen ja markkinoinnin lopettaminen.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Asiakasrekisteriin tallennetaan tiedot jotka asiakas on antanut puhelimitse, täyttänyt rekisteröintilomakkeeseen tai muutoin antanut tilauksen yhteydessä. Rekisteriin tallentuvat myös ne tiedot, jotka käyttäjä itse jälkeenpäin lisää. Pakollisia rekisteröitymistietoja tilauksen yhteydessä ovat nimitiedot, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

TIETOJEN LUOVUTUS

Asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Muko Oy varaa kuitenkin oikeuden luovuttaa asiakasta koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli asiakas on toiminut lain ja hyvän tavan vastaisesti.

×

Tietoa Veto-kiukaan toimitusehdoista 

1. TOIMITUSEHDOT
YLEISTÄ
Verkkokaupan tuotteita myy Muko Oy (y-tunnus 1546309-1) Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

TILAAMINEN
Tuotteet tilataan pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta www.vetokiuas.fi ostoskorin kautta. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

TILAUSVAHVISTUS
Lähetämme sähköpostitse tilausvahvistuksen, josta näet viitenumeron, pankkitilinumeromme, laskun loppusumman ym tarpeelliset tiedot.

MAKSUTAVAT
Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna.

MAKSUPALVELUN TARJOAJA
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

VERKKOPANKIT
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

TOIMITUSAIKA
Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikana kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta. Toimitusaika lähetyksille on noin 2-3 arkipäivää. Poikkeavista toimitusajoista ilmoitetaan heti tilauksen saatuammme.

TOIMITUSTAPA JA TOIMITUSKULUT
Posti ja Kaukokiito
Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Voit katsoa toimituskulut valittuasi ostoskorin maksu- ja toimitustavan. Paketit toimitetaan perille asti antamaasi osoitteeseen arkipäivinä yleensä klo 11-16 välillä. Voit myös valita toimituksen esim. työpaikallesi mikäli et ole kotona päiväsaikaan.

VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT
Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. HUOM!! Ota yhteyttä ennen palautusta: myynti@muko.fi tai puhelimitse 0207 300630, niin saat palautusohjeet. Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

MUUTA
Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Muko Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti. Muko Oy sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmannelle osapuolelle.

2. REKISTERISELOSTE

REKISTERINPITÄJÄ
Muko Oy, Hankasuontie 12, 00390 Helsinki, y-tunnus: 1546309-1

REKISTERISTÄ VASTAAVA HENKILÖ
Henri Salokangas puh. 040 5160076 (ark 9-16) sähköposti: henri.salokangas@muko.fi Rekisterin nimi Muko Oy:n asiakasrekisteri

REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS
Asiakasrekisteriä käytetään tilausten käsittelyyn, laskutukseen ja asiakkuuden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös asiakassuhteeseen liittyvää tiedottamista ja markkinointia varten. Sen avulla myös seurataan lähetyksiä ja voidaan jäljittää kadonneita paketteja. Käyttäjällä on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot, muuttaa niitä tai pyytää poistamaan tiedot rekisteristä. Asiakkaalla on oikeus pyytää tiedottamisen ja markkinoinnin lopettaminen.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ
Asiakasrekisteriin tallennetaan tiedot jotka asiakas on antanut puhelimitse, täyttänyt rekisteröintilomakkeeseen tai muutoin antanut tilauksen yhteydessä. Rekisteriin tallentuvat myös ne tiedot, jotka käyttäjä itse jälkeenpäin lisää. Pakollisia rekisteröitymistietoja tilauksen yhteydessä ovat nimitiedot, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

TIETOJEN LUOVUTUS
Asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Muko Oy varaa kuitenkin oikeuden luovuttaa asiakasta koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli asiakas on toiminut lain ja hyvän tavan vastaisesti.

×

Tietoa Vedon takuusta

×

Oikean tehoinen (kW) kiuas valitaan löylyhuoneen kuutiotilavuuden (m3) perusteella. 

 

Peruslähtökohtana on, että yhden kuutiometrin (m3) lämmittämiseen tarvitaan 1 kW tehoa.

 

Ensin lasketaan löylyhuoneen kuutiotilavuus (lattian pinta-ala x korkeus metreinä). Saatuun lukuun lisätään +1 jokaista eristämätöntä seinä- tai ikkunapinta-alan neliötä (m2) kohden. Eristämättömät seinäpinnat kuten lasi, kivi, tiili, betoni, lasitiili, kaakeli ja hirsi, hidastavat saunan lämpiämistä ja vaativat kiukaalta enemmän tehoa. Huom. kuitenkin mitä enemmän eristämätöntä pinta-alaa on, lisätään lisäkuutioita suhteessa vähemmän.

 

Apua kiukaan tehontarpeen laskemiseen saat asiakaspalvelustamme p.0207 300 630 tai myynti@muko.fi 

 

×