FI / ENG

YHDELLÄ PESÄLLISELLÄ 
ALLE PUOLESSA TUNNISSA

PUUKIUAS

Veto-kiuas - Veto-puukiuas - musta puulämmitteinen kiuas

Veto-kiuas - Veto-puukiuas - rosteri puulämmitteinen kiuas

VETO puukiuas on tehty sinulle, joka arvostat hyvin suunniteltuja ja kestäviä asioita.

Savukaasujen pitkä kierto jo vuodesta 1949. VETO puukiukaan tehokkuus perustuu sen uraauurtavaan rakenteeseen. Savukaasut kiertävät tuplasti pidemmän matkan kiukaan sisällä ja sauna lämpiää energiatehokkaammin, nopeammin ja ympäristöystävällisemmin. Korkea tulipesä ja erityinen jälkipoltin muodostavat ns. kaksoistulipesäjärjestelmän. Kiukaan korkea tulipesä mahdollistaa pidempien puiden latomisen pystyyn. 

 

Nopea. Sauna lämpiää kylpykuntoon jopa yhdellä pesällisellä alle puolessa tunnissa.

 

Pieni puun kulutus. Kiukaan tehokkaan energiankäytön ansiosta puun kulutuksessa säästetään n. 30%. 

 

Tasainen lämpö lattiasta kattoon. Kiukaan avoimen rakenteen aikaansaaman tehokkaan ilmankierron ansiosta lämpö leviää tasaisesti lattiasta kattoon, ilman epämiellyttävää lämpösäteilyä. 

 

Korkea kokonaishyötysuhde 72%. CE-merkityissä VETO puukiukaissa on markkinoiden parhaita kokonaishyötysuhteita: VETO1 (72%) ja VETO2 (71%). Luku kertoo paljonko puun energiamäärästä pystytään hyödyntämään. Hormiin pääsevien savukaasujen lämpötila on alhaisempi, koska savukaasut kiertävät pidempään kiukaan sisällä. Pienhiukkaspäästöjä on saatu pienennettyä ja puun kulutus on vähäisempi.

 

Taustalla vuosikymmenten historia. Arvo Oksasen vuonna 1949 suunnittelemalla VETO puukiukaalla on pitkä ja arvostettu historia sauna-alalla. Monet kiukaan alkuperäiset keksinnöt olivat markkinoiden ensimmäisiä. VETO puukiukaalle on myönnetty patentteja, se on pärjännyt kiuastesteissä ja palkittu useilla kansainvälisillä mitaleilla. 

 

6-40 m3 saunoihin. Puukiuasta valmistetaan kaiken kokoisiin saunoihin; sekä pieneen että isoon saunaan: VETO1 (6-21 m3) ja VETO2 (18-40 m3). 

Ilmankostutin = riittävä ilmankosteus saunomisen ajan. Miellyttävän ja terveelliseltä tuntuvan peruskosteuden saavuttamiseksi VETO puukiuas on varustettu erityisellä ilmankostuttimella. Kivitilan takana oleva emaloitu allas täytetään lämmityksen alkaessa vedellä, joka höyrystyessään kostuttaa saunan ilmaa ja pehmentää löylyjä. Haluttaessa kuivempaa saunailmaa, voidaan ilmankostutin jättää tyhjäksi tai täyttää kivillä.

 

Kunnon löylyt. VETO puukiukaan hyvän löylynantokyvyn ja löylyominaisuuksien ansiosta pääset heittämään erinomaiset löylyt saunassasi. 

 

100% suunniteltu ja valmistettu Suomessa. VETO puukiukaat valmistetaan käsityönä Suomessa vahvalla ammattitaidolla ja osaamisella. 

 

Korkealaatuiset ja kestävät materiaalit. Materiaalit, joista VETO puukiuas on valmistettu, on tarkasti valittu kestämään kuumuutta ja pitkäaikaisen käytön rasituksia. Materiaalit ovat osittain paksumpia kuin puukiukaan rakenteissa tarvitsisi käyttää. Materiaalivalinnoilla parannetaan kestävyyttä ja pidennetään käyttöikää. Tulipesä ja sen takaseinä ovat paksua terästä. Tulipesän saumat on hitsattu molemmin puolin. 

 

Ulkovaipan värit ja materiaalit. 1,25 mm teräksestä valmistettu emaloitu musta tai valkoinen ulkovaippa, sekä kiiltävästä ruostumattomasta teräksestä valmistettu ulkovaippa. 

 

Hormiliitännät. Hormiliitännät alhaalta kummaltakin sivulta sekä takaa ovat vakiona. Erillistilauksena myös ylhäältä päältä. 

 

Säädettävät jalat. Löylyhuoneen lattia on usein kalteva suuntaan tai toiseen. Säädettävillä jaloilla kiukaan saa tasaisesti suoraan. 

 

Markkinoiden pisin takuu. VETO puukiukaan tuotetakuuaika on 5 vuotta. Lue lisää takuista.

 

 

RAKENNE JA TOIMINTAPERIAATE

VETO kiuas poikkeaa rakenteeltaan muista puukiukaista. VETO kiukaassa on ollut vuodesta 1949 lähtien savukaasuja kierrättävä kaksoistulipesärakenne sekä erityiset ilmakanavat, joita pitkin ilma pääsee kiertämään vapaasti alhaalta ylös tehostaen kiuaskivien ja saunan lämpiämistä. Alkuperäisten patenttikeksintöjen johdosta palaminen tapahtuu puhtaammin ja palamisesta syntyvän lämmön talteenotto lämmitettävään tilaan on tehokasta. Lisäksi kiukaan ilmankostuttimesta höyrystyvä vesi kostuttaa saunan ilmaa ja pehmentää löylyjä.

Kaksoistulipesärakenne = korkea tulipesä + jälkipoltin. Jotta puusta saadaan otettua kaikki mahdollinen energia talteen, tarvitsee puun palaa mahdollisimman puhtaasti ja täydellisesti. VETO kiukaassa ensiöilma syötetään avatun tuhkaluukun kautta, arinan alta, jolloin ilma ehtii esilämmetä. Puhtaampaan palamiseen tarvittava toisioilma johdetaan täyttöluukun reunojen kautta palotapahtuman yläpuolelle. Palaminen saa hyvät edellytykset, kun puun palamisesta syntyvät savukaasut, ensiöilma ja toisioilma sekaantuvat hyvin keskenään. Hyvä palaminen tarvitsee myös tilaa ja aikaa. VETO kiukaassa savukaasut kiertävät tuplasti pidemmän matkan korkeasta tulipesästä savusolia pitkin jälkipolttimeen. Savukaasujen lopullinen palaminen tapahtuu tulipesän yläosassa, savusolissa ja jälkipolttimessa. 

Kiukaan ilmakanavat. Kiukaan tulipesä on ympäröity pystyillä ilmakanavilla, joita pitkin saunassa oleva huoneilma pääsee nousemaan vapaasti alhaalta ylös. Nouseva ilma lämpenee tulipesän kuumuuden vaikutuksesta vapautuen lopulta huoneilmaan. Vapaiden ilmakanavien lisäksi suuri osa ilmasta kulkee kivitilan lomitse. Ensimmäiset kivet asetetaan kiviarinan harjojen päälle (ei väleihin) mahdollisimman väljästi siten, että ilma pääsee vapaammin virtaamaan kiuaskivien lomitse saunatilaan. Ilman läpivirtaus tehostaa kiuaskivien ja saunan lämpiämistä sekä tasoittaa löylyhuoneen lämpötilaeroja.

Ilmankostutin. Saunan riittävän ilmankosteuden saavuttamiseksi puukiuas on varustettu erityisellä kiinteällä ilmankostuttimella. Kivitilan takaosassa oleva emaloitu allas täytetään lämmityksen alkaessa vedellä, joka höyrystyessään kostuttaa saunan ilmaa koko saunomisen ajan ja pehmentää löylyjä.

 

 

 

MITÄ HYÖTYÄ SAUNOJALLE ON HYVÄSTÄ KIUKAASTA?

 • Kiuas niin sanotusti vaatii vähän, mutta antaa paljon.
 • Puun kulutus pienenee. 
 • Lämmitysaika lyhenee. 
 • Kokonaishyötysuhde on korkea 72% (VTT 2013).
 • Palaminen on puhtaampaa. 
 • Saunassa on helpompi hengittää, kun ilma kiertää.
 • Saunan lämpö on tasaista ja saunaan harvemmin syntyy lämpörajaa.
 • Sen lisäksi että kiuas lämmittää kiukaan kiviä, lämmittää se tehokkaasti saunan ilmaa.
 • Tulipesän ja ulkovaipan välissä virtaava ilma jäähdyttää tulipesän ulkopintoja ja muita rakenteita, mikä puolestaan lisää kiukaan elinvuosia.
 • Hormiin menevien savukaasujen lämpötila säilyy turvallisella tasolla.
 • Ilmankostutin kosteuttaa saunan ilmaa heti saunaan mentäessä ja koko saunomisen ajan.

Osta puukiuas

veto-wood-black-2-small

Malli

Väri


Lisätarvikkeet

Kiuaskivet

Käsinvalikoituja kotimaisia oliviinidiabaasi kiuaskiviä. Kivet ovat valmiiksi puhtaita ja heti käyttövalmiita. Kivet suositellaan vaihtamaan kerran vuodessa parhaiden löylyjen saavuttamiseksi. Laatikon kivimäärä on 20 kg.

10€
Osta nyt

Hormiliitäntä päältä VETO1

Hormiliitäntä, joka liittää kiukaan hormiin kiukaan päältä päin. Asennetaan ilmankostuttimen paikalle, jolloin ilmankostutin poistuu käytöstä. 

Havainnekuva

90€
Osta nyt

Hormiliitäntä päältä VETO2

Hormiliitäntä, joka liittää kiukaan hormiin kiukaan päältä päin. Hormiliitäntä asennetaan ilmankostuttimen paikalle, jolloin ilmankostutin poistuu käytöstä. 

Havainnekuva

90€
Osta nyt

Tekniset tiedot

Malli Teho kW Sauna m3 Kivimäärä n. kg A Leveys (mm) B Syvyys (mm) C Korkeus (mm)
VETO1 17,3 6 – 21 20 400 560 820
VETO2 30,0 18 – 40 40 460 650 900

Minkä tehoisen kiukaan tarvitset?

Hormiliitäntämahdollisuudet vakiona alhaalta sivuilta ja takaa, tilauksesta myös päältä

Malli D (mm) E (mm) F (mm) G (mm)
VETO1 112 200 105 230
VETO2 112 230 105 200
 • Veto-puukiuas - tekniset tiedot - mitat korkeus leveys sivulta
 • Veto-puukiuas - tekniset tiedot - mitat leveys syvyys ylhäältä
 • Veto-puukiuas - tekniset tiedot - hormiliitäntä mitat

Suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin

Malli A Sivuille (mm) min. B Eteen (mm) min. C Kattoon (mm) min.
VETO1 300 500 1200
VETO2 350 500 1200
 • Veto-kiuas - puukiuas - suojaetäisyys kattoon lauteisiin sivulta
 • Veto-kiuas - puukiuas - suojaetäisyys lauteisiin seinään ylhäältä

Kiukaan asennus ja käyttökuntoon laitto

 

Kiukaan nuohous

 

Ilmankostuttimen vaihto

Kiukaan käyttö

 

Kiuaskivien vaihto

×

1. TOIMITUSEHDOT

YLEISTÄ

Verkkokaupan tuotteita myy Muko Oy (y-tunnus 1546309-1). Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

TILAAMINEN

Tuotteet tilataan pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta www.vetokiuas.fi ostoskorin kautta. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

TILAUSVAHVISTUS

Lähetämme sähköpostitse tilausvahvistuksen, josta näet viitenumeron, pankkitilinumeromme, laskun loppusumman ym tarpeelliset tiedot.

MAKSUTAVAT

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Oski, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna.

MAKSUPALVELUN TARJOAJA

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2

Lutakonaukio 7

40100 Jyväskylä

Puhelin: 0207 181830

VERKKOPANKIT

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

TOIMITUSAIKA

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikana kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta. Toimitusaika lähetyksille on noin 2-3 arkipäivää. Poikkeavista toimitusajoista ilmoitetaan heti tilauksen saatuamme.

TOIMITUSTAPA JA TOIMITUSKULUT

Posti ja Kaukokiito

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Voit katsoa toimituskulut valittuasi ostoskorin maksu- ja toimitustavan. Paketit toimitetaan perille asti antamaasi osoitteeseen arkipäivinä yleensä klo 11-16 välillä. Voit myös valita toimituksen esim. työpaikallesi mikäli et ole kotona päiväsaikaan.

VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. HUOM!! Ota yhteyttä ennen palautusta: myynti@muko.fi tai puhelimitse 0207 300630, niin saat palautusohjeet. Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

MUUTA

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Muko Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti. Muko Oy sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmannelle osapuolelle.

2. REKISTERISELOSTE

REKISTERINPITÄJÄ

Muko Oy, Hankasuontie 12, 00390 Helsinki, y-tunnus: 1546309-1

REKISTERISTÄ VASTAAVA HENKILÖ

Henri Salokangas puh. 040 5160076 (ark 9-16) sähköposti: henri.salokangas@muko.fi Rekisterin nimi Muko Oy:n asiakasrekisteri.

REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

Asiakasrekisteriä käytetään tilausten käsittelyyn, laskutukseen ja asiakkuuden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös asiakassuhteeseen liittyvää tiedottamista ja markkinointia varten. Sen avulla myös seurataan lähetyksiä ja voidaan jäljittää kadonneita paketteja. Käyttäjällä on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot, muuttaa niitä tai pyytää poistamaan tiedot rekisteristä. Asiakkaalla on oikeus pyytää tiedottamisen ja markkinoinnin lopettaminen.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Asiakasrekisteriin tallennetaan tiedot jotka asiakas on antanut puhelimitse, täyttänyt rekisteröintilomakkeeseen tai muutoin antanut tilauksen yhteydessä. Rekisteriin tallentuvat myös ne tiedot, jotka käyttäjä itse jälkeenpäin lisää. Pakollisia rekisteröitymistietoja tilauksen yhteydessä ovat nimitiedot, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

TIETOJEN LUOVUTUS

Asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Muko Oy varaa kuitenkin oikeuden luovuttaa asiakasta koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli asiakas on toiminut lain ja hyvän tavan vastaisesti.

×

Tietoa Veto-kiukaan toimitusehdoista 

1. TOIMITUSEHDOT
YLEISTÄ
Verkkokaupan tuotteita myy Muko Oy (y-tunnus 1546309-1) Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

TILAAMINEN
Tuotteet tilataan pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta www.vetokiuas.fi ostoskorin kautta. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

TILAUSVAHVISTUS
Lähetämme sähköpostitse tilausvahvistuksen, josta näet viitenumeron, pankkitilinumeromme, laskun loppusumman ym tarpeelliset tiedot.

MAKSUTAVAT
Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna.

MAKSUPALVELUN TARJOAJA
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

VERKKOPANKIT
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

TOIMITUSAIKA
Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikana kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta. Toimitusaika lähetyksille on noin 2-3 arkipäivää. Poikkeavista toimitusajoista ilmoitetaan heti tilauksen saatuammme.

TOIMITUSTAPA JA TOIMITUSKULUT
Posti ja Kaukokiito
Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Voit katsoa toimituskulut valittuasi ostoskorin maksu- ja toimitustavan. Paketit toimitetaan perille asti antamaasi osoitteeseen arkipäivinä yleensä klo 11-16 välillä. Voit myös valita toimituksen esim. työpaikallesi mikäli et ole kotona päiväsaikaan.

VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT
Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. HUOM!! Ota yhteyttä ennen palautusta: myynti@muko.fi tai puhelimitse 0207 300630, niin saat palautusohjeet. Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

MUUTA
Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Muko Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti. Muko Oy sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmannelle osapuolelle.

2. REKISTERISELOSTE

REKISTERINPITÄJÄ
Muko Oy, Hankasuontie 12, 00390 Helsinki, y-tunnus: 1546309-1

REKISTERISTÄ VASTAAVA HENKILÖ
Henri Salokangas puh. 040 5160076 (ark 9-16) sähköposti: henri.salokangas@muko.fi Rekisterin nimi Muko Oy:n asiakasrekisteri

REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS
Asiakasrekisteriä käytetään tilausten käsittelyyn, laskutukseen ja asiakkuuden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös asiakassuhteeseen liittyvää tiedottamista ja markkinointia varten. Sen avulla myös seurataan lähetyksiä ja voidaan jäljittää kadonneita paketteja. Käyttäjällä on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot, muuttaa niitä tai pyytää poistamaan tiedot rekisteristä. Asiakkaalla on oikeus pyytää tiedottamisen ja markkinoinnin lopettaminen.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ
Asiakasrekisteriin tallennetaan tiedot jotka asiakas on antanut puhelimitse, täyttänyt rekisteröintilomakkeeseen tai muutoin antanut tilauksen yhteydessä. Rekisteriin tallentuvat myös ne tiedot, jotka käyttäjä itse jälkeenpäin lisää. Pakollisia rekisteröitymistietoja tilauksen yhteydessä ovat nimitiedot, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

TIETOJEN LUOVUTUS
Asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Muko Oy varaa kuitenkin oikeuden luovuttaa asiakasta koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli asiakas on toiminut lain ja hyvän tavan vastaisesti.

×

Tietoa Vedon takuusta

×

Oikean tehoinen (kW) kiuas valitaan löylyhuoneen kuutiotilavuuden (m3) perusteella. 

 

Peruslähtökohtana on, että yhden kuutiometrin (m3) lämmittämiseen tarvitaan 1 kW tehoa.

 

Ensin lasketaan löylyhuoneen kuutiotilavuus (lattian pinta-ala x korkeus metreinä). Saatuun lukuun lisätään +1 jokaista eristämätöntä seinä- tai ikkunapinta-alan neliötä (m2) kohden. Eristämättömät seinäpinnat kuten lasi, kivi, tiili, betoni, lasitiili, kaakeli ja hirsi, hidastavat saunan lämpiämistä ja vaativat kiukaalta enemmän tehoa. Huom. kuitenkin mitä enemmän eristämätöntä pinta-alaa on, lisätään lisäkuutioita suhteessa vähemmän.

 

Apua kiukaan tehontarpeen laskemiseen saat asiakaspalvelustamme p.0207 300 630 tai myynti@muko.fi 

 

×